ANKARA / ŞEREFLİKOÇHİSAR - Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi

Şbt

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında okulumuzda yürütülen ''My Web 2 Train'' isimli projemiz ''E-Twinning Ulusal Kalite Etiket Öüdülü'' ve ''E-Twinning Avrupa Kalite Etiket Ödülü'' kazanmıştır. Okulumuzda projeyi yürüten öğretmenimiz Öznur ÇAKIR'a teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi voleybol takımı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında yapılan Liselerarası Voleybol Turnuvasına katıldı. 17 ekim tarihindeki İlk maçta TVF Spor Lisesi ile karşılaşan öğrencilerimiz 23 Ekim tarihinde Cumhuriyet Fen Lisesi ile karşılacak.

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

İlçemizde yer alan Dr. Sabiha Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir ekip okulumuz öğrencilerine ilk yardım eğitimi verdi. Başta Demet Öcal ve Emine Çetin hocalarımız olmak üzere eğitim veren ekibe teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Haz

Mayıs ayında projemiz boyunca sergilediğimiz çalışmalardan her ortak beş fotoğraf seçerek projemizin Online Sergisini hazırladık. Web 2 araçlarından biri olan "Spatial" uygulamasını kullanarak online sergide bütün ortaklar ve öğrenciler buluşup sergiyi gezdik ve "Farewell" partisi yaparak dans edip, pasta kestik.

Haz

Nisan ayında trenimizin "Film" vagonu için çalışmalar yaptık. 9 ortak üçlü gruplara ayrılarak takım çalışması gerçekleştirdik. Öncelikle takımımız ile görev paylaşımı yaparak, Wonder filmini izlemeye karar verdik.  Bireysel farklılıklara saygı gösterme teması üzerine kurulu olan Mucize isimli filmimiz öğrencilerimiz için farklı bir bakış açısı kazandırdı ve oldukça eğlenceli ve eğitici bir aktivite oldu. Film sonrasında ise "Wonder" filmini tanıtma görevleri için öğrencilerimiz Web 2 araçlarından biri olan "inshot" isimli uygulamayı kullanarak grup çalışması halinde eğlenceli bir "video" hazırladılar.

Haz

Öğrencilerimiz Mart ayının diğer görevi olan "Online City Exhibition" isimli sanal  bir sergi hazırladı.Turkiye deki ortaklarımız ile yaptığımız kurada  ülkemizin yedi  bölgesinden bir şehir tanıtma gorevi için  Web 2 araçlarından olan "Emaze" uygulaması ile İzmir şehrini tanıttık. Sergimizde İzmir'in genel şehir tanıtımını, kültürel özelliklerini,  doğal ve tarihi gezilecek yerlerini ve ünlü yiyeceklerini görebilirsiniz.

Haz

Mart ayı çalışmalarımızda "Vangoyourself " isimli Web 2 aracı kullanarak öğrencilerimiz ünlü portrelere konuşma baloncukları ile eğlenceli cümleler ekleyerek, "Comedy Art Album" hazırladılar.

Bookcreater uygulamasında proje ortaklarımız ile hazırladığımız albüm linktedir.

Haz

Şubat ayı 2. çalışmamız  Proje ortaklarımızla birlikte hazırladığımız "Jeopardy game" oyun film, yabancı dil, kültür, sanat ve teknoloji bölümünden sorular içermektedir.

Haz

Öğrencilerimiz "My Web 2 Train" projemiz için Şubat ayında farklı web 2 araçları kullanarak iki tane oyun tasarladı. Culture Snake ve Catch The Right Ball isimli oyunlar scratch ve mblock uygulamaları kullanılarak hazırlandı. Proje treninin "Game" vagonunu temsil eden bu oyunlar hem  kültürel ve bilgi içerikli hem de oldukça eğlenceli.

Mrt

Okulumuzu daha yeşil hale getirmek için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katıldığı ağaç dikme etkinliği yapıldı. Okulumuzun bahçesinde muhtelif yerlere 100 adet çam fidanı dikildi.

Mrt

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Özlem KILIÇ koordinatörlüğünde 10/C ve 10/D sınıfı öğrencileri mitoz ve mayoz bölünme sergisi açtı. Öğrencilerimizin hem daha eğlenceli hem de daha kalıcı öğrenmelerine olanak sağlayan ''Mitoz ve Mayoz Bölünme Sergisi''ni açan Özlem KILIÇ öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

3 ülkeden (İspanya, Azerbaycan, Türkiye) toplam 8 okulun katıldığı ''My Web 2 Train'' isimli e-twinning projesi logo ve poster yarışmasını okulumuz Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi kazandı. Proje öğrencilerimiz farklı web2 araçları kullanarak 8 farklı logo ve poster hazırladılar. Okul anketi sonucu birinci olan logo ve posterimiz 708 kişinin katıldığı genel oylamada da en fazla oyu alarak birinci oldu. Logo çalışması yapan Ahmet Anıl Yazıcı ve poster çalışması yapan Ayşe Mina Yelkesen isimli öğrencilerimizi tebrik ederiz. E-twininng projesi koordinatörü Öznur ÇAKIR öğretmenimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Necati VARDAR okulumuz öğrencilerine online olarak meslek tanıtımı semineri yaptı.

Kas

Hizmet içi eğitim faaliyeti kapsamında okulumuz bilgisayar öğretmeni Gülüman SARGIN tarafından öğretmenlerimize web2 araçları eğitimi verildi.

Şbt

2020 YKS de başarılı olarak üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.